Hoe betrouwbaar is acupunctuur?

Hoe betrouwbaar is acupunctuur?

Acupunctuur is een van de betrouwbaarder en breder erkende vormen van alternatieve geneeskunde. Het bestaat al tientallen eeuwen en veel mensen hebben er baat bij. De techniek komt uit China en is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde.

Is acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur kan helpen bij een veelvoud aan lichamelijke en geestelijke klachten….Het kan ook een oplossing zijn voor:

  • Een droge huid.
  • Branderige ogen.
  • Sneller prikkelbaar.
  • Eerder vermoeid (door bijv. menstruatieproblemen of overgangsproblemen)
  • Opvliegers.
  • Menopauze klachten.
  • Onvruchtbaarheid of miskramen.

Is acupunctuur wetenschappelijk?

Acupunctuur stimuleert een natuurlijke pijnstiller in het lichaam: adenosine. Deze stof verzacht de pijn en laat aders opzwellen, waardoor meer bloed door het lichaam kan stromen. Acupunctuur werkt dus ook echt, zo concluderen wetenschappers.

Wat betaal ik voor een gemiddelde acupunctuur behandeling?

De kosten worden onder andere bepaald door de tijd die de acupuncturist met u bezig is. Een eerste consult duurt ongeveer 45-60 minuten en kost € 100,=; een vervolgconsult duurt vaak wat korter (ongeveer 30-45 minuten) en kost € 85,=.

Is acupunctuur schadelijk?

Acupunctuur is een van de veiligste behandelmethode, mits uitgevoerd door een bekwaam acupuncturist. Uit twee Britse onderzoeken, gepubliceerd in de British Medical Journal van 1 September, blijkt dat het aantal bijwerkingen en klachten na acupunctuurbehandelingen opmerkelijk laag is.

Hoe pijnlijk is acupunctuur?

Doet acupunctuur pijn? De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren.

Wat is de werking van acupunctuur?

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten. Meestel worden hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt. Een vrijwel pijnloze behandeling.

Kan acupunctuur gevaarlijk zijn?

Welke zorgverzekeraar vergoedt acupunctuur?

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur zit helaas niet in de basisverzekering. Wel kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Omdat acupunctuur niet uit de basisverzekering wordt vergoed, maar vanuit een aanvullende verzekering, gaat het niet ten koste van je eigen risico.

Hoe vaak moet je acupunctuur doen?

Bij acute(pijn) klachten zijn 3-5 behandelingen vaak voldoende. Bij chronische klachten zijn meestal ongeveer 8 behandelingen noodzakelijk. Gedurende de eerste twee weken, twee keer in de week. Daarna meestal één keer in de week.

Heeft acupunctuur bijwerkingen?

Acupunctuur heeft geen vervelende bijwerkingen Dit zijn steriele wegwerpnaalden en doen geen pijn. Ook heeft acupunctuur geen vervelende en aanhoudende bijwerkingen. Wat men wel kan ervaren is een bepaalde (verplaatsing van) energie. Dit is een goed teken; de Qi komt vrij!

Kan acupunctuur pijn doen?

Doet acupunctuur pijn? Deze vraag wordt vaak gesteld. Het is erg afhankelijk van de individuele patiënt. Meestal is er een beetje pijn als de naald ingebracht wordt, maar wij kunnen dit voorkomen door een speciale naaldtechniek.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top